zaterdag 15 november 2008

Bouwvergunning

Heykes,

Onze bouwaanvraag is binnen!!! Jihaaa!! We hebben ons officiƫle gele blad dat we omhoog kunnen hangen op onze grond dat we mogen bouwen.



En wat nog meer? We hebben onze nummer gekregen! Supercontent zijn we ermee!



Noteer alvast ons nieuw adres:
Oude Kasteellaan 59
2820 Bonheiden,

Vanaf we onze brievenbus gezet hebben mogen jullie dus massaal post sturen naar ons nieuwe adres. Wanneer dat die brievenbus er komt, dat lees je op onze blog.

Groetjes van de trotse bezitters van de nummer 59!

woensdag 12 november 2008

Een heel nieuw zicht



Hey hey,

Zoals beloofd, het nieuwe zicht van onze bouwgrond. Alle bomen zijn uit! Ze liggen er nu maar wat te liggen op een hoopke. De struiken en takken moeten nog verhakselt en vermengd worden met de grond. Je kan nu ook het huis van onze buren zien.





De boomstammen worden in stukken gesneden en moeten we nadien zelf nog klieven tot kleinere stukken zodat ze binnenkort in de open haard passen. Dat is een bezigheid voor zeer binnenkort, dus alle vrijwilligers zijn welkom. Mensen met een kettingzaag thuis en nen veiligheidsbril enzo mogen zich komen uitleven.



Groetjes,

Kirsten een Pieter

maandag 10 november 2008

Eerst zelf de handen uit de mouwen

Hoi hoi,

Voor de ontbossing, hebben we geprobeerd om zelf eerst de handen uit de mouwen te steken. Er stonden van die schijnbaar kleine boordjes, die de vroegere oprit afscheidde van de planten. We dachten dat dat geen probleem kon zijn om die uit de grond te halen met een beetje mankracht en een spade. Het ging iets moeilijker:




Het was heel zwaar:



Maar we hadden ons plezier erin:



Na een hele mooie zondagmiddag te hebben liggen graven, slepen, sleuren en trekken, waren we nog niet halverwege. We hebben dus heel lief gevraagd aan onze boomhakkers of ze de overige palen en blokken ook wilde mee uitdoen met hun graafmachine. En dat was voor hen absoluut geen probleem, was zelfs verbazingwekkend hoe snel dat er dat uit kan met zo een machine.

Voila, nu hebben we toch ook al iets gedaan voor ons bouwproject :)
Op de volgende post zal de grond zonder bomen en met hopen hout voor onze open haard te zien zijn. Dus kijk nog maar eens heel goed hoe de grond eruit zag met al de bomen erop! :)

Groetjes

Kirsten en Pieter

vrijdag 7 november 2008

Ontbossing

Hey Hey,

Ze zijn eraan begonnnen om onze bomen uit te doen. Dus onze grond begint er meer een meer bebouwbaar uit te zien.
Hier alvast de eerste beelden.



Is de grond nog wat herkenbaar?



We hopen de komende dagen nog een aantal andere updates te posten.

Groetjes