zondag 25 mei 2008

Werken in de oude kasteellaan

Helaba,

Het is zover,
Ze zijn gestart met de aanleg van riolering in onze straat. Aan onze straat staat een bord met het volledige overzicht van de werken, hoe, wie, wat en wanneer.


En ze zijn begonnen met het gedeelte van de straat voor ons "deur". Een aantal aanliggende straten worden binnenkort ook onder handen genomen. Het gaat om de aanleg van een gescheiden stelsel, waarbij het regenwater en het afvalwater gescheiden worden.

De straat is bijgevolg afgesloten voor alle verkeer (uitgezonderd plaatselijk verkeer). En zoals je kan zien hebben ze de hele straat al opengelegd.

De volgende foto is vanop "onze oprit" getrokken :).

En aan den overkant kan je zien dat de rioleringsbuizen klaarliggen. Ze gaan 4 meter dieper de grond in.

Er is dus nog wel wat werk aan de winkel. Wordt vervolgd....

Wij xxx


De Landmeter en co

Hoi Hoi,

Nu is het gedaan, de eerste kosten zijn aan't vallen. Voor het kopen van de grond, hebben we eerst het voorschot moeten betalen. Maar nu begint de rest te volgen, één voor één.
Het eerste is alvast de kosten van de landmeter. Tegenwoordig slagen ze geen paaltjes meer in de grond, maar nu staat er zoiets op alle grenspunten van onze grond:



Vooraleer de grond bouwklaar is, moeten er nog bomen worden uitgedaan, en moet er nog een bodemonderzoek gebeuren om de stabiliteit van de grond te meten.

Volgende week is onze architect normaal klaar met het plan, en jawel dat zullen we ook op de blog proberen krijgen. Plan af, dus de volgende kosten zijn dus alvast de kosten van de architect :-) Maar dat wil zeggen, dat van zodra we de notariële akte tekenen, we wel al onze bouwaanvraag kunnen indienen, jeuj!!

greetz,

Kirsten en Pieter

zondag 18 mei 2008

Vervolg afbraakwerken

Heykes,

Om even terug op te pikken waar bij onze laatste post gebleven waren. Het tuinhuisje achteraan in onze tuin diende nog afgebroken te worden. Nu daarmee zijn ze ondertussen al van start gegaan. Dit blijft er nog van over en gaat binnenkort de grond op.



En dit is wat er er al uitgehaald en afgehaald is van het tuinhuisje. Alvast mooi gesorteerd, klaar voor het containerpark.





Dit wil zeggen dat momenteel onze grond er als volgt uitziet: